نسترن

نسترن

نسترن از خانواده رزهای وحشی است و به صورت درختچه کوچکی با ارتفاع حداکثر 3 متر بوده که در حاشیه باغها و رودخانه هامیروید. گلهای این گیاه در سه رنگ سفید، قرمز کمرنگ و سفید مایل به گلی وجود دارد. استفاده دارویی از این گیاه از گذشته مطرح بوده و در قرون وسطی از آن برای درمان بیماریهای مختلف مربوط به قفسه سینه بهره میبردند. قسمت دارویی این گیاه میوه آن بوده، این گیاه سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین سی بوده و از همین رو مصرف چای، شزبت و مربای آن از گذشته در ایران رواج داشته است، همچنین در برخی مناطق از میوه گل نسترن به عنوان چاشنی غذا در پخت سوپ استفاده میشود. در طب سنتی نیز خواص دارویی متعددی برای نسترن آورده شده است و مصرف دمنوش و عرق آن برای درمان بیماری های مختلف کاربرد داشته است. در ادامه این مطلب با خواص عرق نسترن بیشتر آشنا شوید.

خواص عرق نسترن (طبیعت و خواص درمانی)

میوه گل نسترن ازنظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. برخی از خواص درمانی عرق تهیه شده از میوه نسترن به طور خلاصه عبارتند از:

  • دفع سنگ کلیه و مثانه

یکی از خواص عرق نسترن کمک به دفع سنگهای کلیوی و سنگ مثانه است. به این منظور میتوان هم از عرق نسترن و هم از دم کرده میوه نسترن به صورت روزانه استفاده نمود. خوردن روزانه عرق نسترن علاوه بر کمک به دفع سنگ کلیه و مثانه، از بروز و تشکیل آن نیز پیشگیری میکند. متخصصان طب سنتی استفاده از عرق نسترن را در مواقع قولنج، نفریت و سنگهای مثانه و تمام ناراحتی های مجاری ادرار تجویز می کنند. جهت دفع سنگ کلیه ۱۵ گرم میوه نسترن را ابتدا خرد نموده در ۳۰۰ سی‌سی آب سرد جوشانده ۱۵ دقیقه دم‌کرده قبل از غذا یک لیوان بنوشند.

  • ضد افسردگی، تقویت اعصاب و رفع بی خوابی

یکی دیگر از خواص عرق نسترن خاصیت ضد افسردگی آن است. مصرف شربت و چای نسترن نیز فرح بخش بوده و باعث حس شادی و طراوت میگردد. برای رفع مشکلات بیخوابی مفید بوده و به طورکلی باعث تقویت اعصاب میگردد. به این منظور یک چهارم لیوان از عرق نسترن را با یک لیوان آب مخلوط کرده، سپس آن را شیرین کنید. از این شربت می توانید چند لیوان در روز بنوشید.

  • درمان طپش قلب و تصفیه کننده خون

مصرف دم کرده میوه نسترن یا عرق آن باعث از بین رفتن طپش قلب و تصفیه کردن خون میشود. برای درمان تپش قلب و تصفیه خون ۱۰ گرم میوه نسترن را به مدت ۳ ساعت در ۳۰۰ سی‌سی آب ‌سرد خیسانده، سپس با حرارت ملایم جوش آورده ۵ دقیقه جوشانده ۱۵ دقیقه دم‌کرده روزی ۳ فنجان بنوشید.

  • بیماری های معده

از مهمترین خواص عرق نسترن درمان بیماریهای معده است. از این گیاه برای درمان زخم معده و درد معده استفاده میشود. مصرف عرق نسترن، انقباض ماهیچه‌های معده را برطرف می کند و معده را تقویت می کند. در حقیقت نوشیدن ۱ فنجان از عرق نسترن یا دمکرده آن در روز کمک شایانی در پیشگیری از ابتلا به مشکلات دستگاه گوارش دارد هم چنین تاثیر بسزایی در تسکین درد بیمارانی که از درد معده، کلیه و روده رنج می برند خواهد داشت .

 

طریقه مصرف عرق نسترن

  • برای استفاده از عرق نسترن برای درمان بیماریها میتوانید روزانه یک تا دو فنجان از آن را میل کنید. همچنین میتوانید آن را به صورت شربت نیز میل نمایید، به این منظور نصف فنجان عرق نسترن را با یک فنجان آب سرد و کمی عسل مخلوط کرده و مصرف کنید.
  • بهترین زمان مصرف عرق نسترن قبل از خواب یا در صبح قبل از طلوع آفتاب است، البته شما می توانید قبل از غذا نیز ۱ فنجان میل کنید.
  • برای تهیه دمکرده نسترن نیز بایستی ۱ تا ۳ قاشق میوه خرد شده نسترن را در آب جوش ریخته و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بگذارید به همان حال بماند؛ سپس آن را صاف و مصرف ‌کنید. این مقدار را می‌توان روزی سه بار تکرار کرد. میزان مصرف می‌تواند بر حسب وزن تا روزی ۱۲ گرم باشد.

 

مضرات عرق نسترن (موارد احتیاطی و موارد منع مصرف)

لازم است بدانیم، مصرف خوراکی میوه گل نسترن یا عرق آن هیچ‌گونه مسمومیتی ایجاد نمی‌کند و در مورد مصرف مقدار زیاد و طولانی‌ آن هم تاکنون گزارشی ارائه نشده است. البته کسانی که به طور مدام با این گل کار کرده و در معرض میوه های نسترن هستند، ممکن است با عوارضی مانند حساسیتهای تنفسی رو به رو شوند.

گل نسترن

گردآوری : مجله اینترنتی ستاره

  • توسط مدیرسایت
  • 1395/10/01
  • 6855
  • گلاب,طوبی,گلاب طوبی,نسترن,عرق نسترن,خواص نسترن,خواص عرق نسترن,فوائد نسترن

پیام ها

محسن1396/11/23


ارسال پیام

ارسال پیام